Pagina de start blog

Dr. Mărginean Călin, care a susținut prezentările medicale de succes în orașele ClujBacăuGalațiPiatra NeamțVatra DorneiOneștiComăneștiOcna Mureș (de 2 ori)AiudHuedinFăgăraș (de 2 ori)Râmnicu VâlceaBaia Mare, Piteşti (de 2 ori), Giurgiu și Arad și-a deschis un Cabinet Medical privat în Piatra Neamț.
    
     Intrând pe secțiunea ”Materiale video” a acestui blog aveți posibilitatea să urmăriți 31 prezentări de sănătate, prin intermediul cărora să aflați cum vă poate ajuta Dr. Mărginean Călin să fiți tratați de unele din afecțiunile de care suferiți.
    
    Titlurile prezentărilor se găsesc pe secțiunea ”Materiale video” şi pagina de Vimeo http://www.vimeo.com/drcalinmarginean fiind următoarele :

1.     Colesterolulprieten sau dușman ?
2.     Hipertensiunea arterială – distrugătorul tăcut al vaselor noastre
3.     Calciul și produsele lactate un mit desfiinţat de realitate !
4.     Uleiurile alimentare
5.     Dieta ideală
6.     Exercițiul fizic, ASUL principiilor de sănătate
7.     Infarctul miocardic acut
8.     Excesul ponderal și curele de slăbire
9.    Cancerulfatalitate sau vină personală ?
10.  Diabetul zaharat : ucigaşa „boală... dulce” !?!
11.  Soia e o plantă minune ?
12.  Apalichidul vital
13.  Principiile de sănătate - sistemul NEW START
14.  Obiceiuri culinare ruinătoare pentru sănătate
15. Fructe sau dulciuri concentrate ? Între intenţia lui Dumnezeu şi alegerea omului
16. ANTIOXIDANTII – tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de… doctor !
17. Prelucrarea anumitor ALIMENTE SĂNĂTOASE = boală sigură
18. Substanţe ENDOGENEpericulos a fi EXOGENE
19. Grăsimile alimentare : între PERICULOASE şi BENEFICE
20. LONGEVITATEA, între excepţie şi regulă
21. Principalii factori care influenţează apărarea organismului
22. Carob versus cacao : sănătate sau... « ispita gustului » ?
23. Nu-i normal să.... (facem anumite afecţiuni indiferent de vârstă)
24. Carnivoreierbivore, om
25. Melatonina sau hormonul tineretii
26. Un adevar spus pe jumătate e o MARE minciună (şi în domeniul sănătăţii)
27. Histamina, inamicul ascuns
28. Îngrijirea tenului
29. 10 factori care ruinează sănătatea fizică şi psihică a femeilor
30. Carne versus lactate
31. Stresul = cel mai redutabil duşman al sănătăţii noastre

    
Prin schimbarea stilului de viață și printr-o alimentație sănătoasă sunt tratate cu succes o serie de afecțiuni cum ar fi : hepatitele cronice și ciroza hepaticădiabetul zaharatcardiopatia ischemică cronică, starea post-infarct miocardichipertensiunea arterialăarteriopatia obliterantăastmul bronșicgutareumatismul cronic degenerativpsoriazisulbolile autoimune (lupus eritematos sistemic, scleroza în plăci, poliartrita reumatoidă, spondilita ankilopoetică, miastenia gravis, sclerodermia, dermatomiozita...), osteoporoza, depresia etc. Venind la Cabinet puteți beneficia și de consiliere în normalizarea greutății corporale, cât și de consultații de medicină generală pentru adulți și copii.

Având dublă specializare (medicină generală și medicina muncii), Dr. Mărginean Călin și soția sa, Dr. Mărginean Gabriela (care are aceleași specializări medicale) vă oferă și servicii complete de MEDICINA MUNCII :
-         examen medical la angajare și periodic
-         examen medical la reluarea activității
-         avize medicale pentru șomaj
   
     Dacă doriți să aflați cine suntem, intrați pe blog la rubrica ”despre noi”.
    
Adresa CABINETULUI : Piatra Neamț, Cartier PRECISTA, str. Dr. Emil Costinescu, Nr. 2, Bloc E8, Sc. B, Ap. 22, Parter. (de la Biserica Nouă, strada care merge spre Ștrand, la al 3-lea bloc pe dreapta)
    
Program :  LUNI – VINERI,  între orele 9-14. Programul poate fi prelungit în funcție de solicitări.

     Pentru programări la consultații scrieți pe una sau mai multe dintre următoarele adrese de e-mail  :
dr.calinmarginean@gmail.com 
calinnm@gmail.com  
precizând și afecțiunea de care suferiți.


ANUNȚ IMPORTANT : TOATE materialele postate pe acest blog sunt destinate informării gratuite a celor care accesează blogul, însă fără drept de a fi traduse, titrate sau comercializate în vreun fel ! Autorul acestora este Dr. Mărginean Călin.

     De 4 ani am mai scos un protocol de 62 de pagini format A4, scris cu litere Arial de 11 si mult pina-n marginile paginilor, intitulat "4 pasi spre o sanatate deplina". Am fost solicitat sa-l produc de numeroase persoane, care doreau sa aiba un compendium despre un stil de viata sanatos, material care s-a bucurat si se bucura deja de o larga apreciere in rindurile celor care-l achizitioneaza !
     Am fost solicitat sa-l produc de numeroase persoane, care doreau sa aiba un compendium despre un stil de viata sanatos, material care s-a bucurat si se bucura deja de o larga apreciere in rindurile celor care-l achizitioneaza ! DACA la inceput, chiar cind l-am produs, acest protocol avea numai 31 de pagini, in prezent a crescut mult in dimensiuni ajungind la... dublu, adica la 62 de pagini... momentan !
     Este un protocol despre ce inseamna un stil de viata sanatos o cura de detoxificare a organismului si ce poate sa faca concret o anumita persoana ca sa...
- nu mai treaca vreodata pe la dr., devenind astfel sanatoasa si viguroasa chiar si la virste avansate, prelungindu-si tineretea biologica (+ factorii care determina acest lucru)
- "sara" suta de ani. “C(in)e determina longevitatea ?” este intrebarea la care raspunde pe larg / detaliat acest material.
- optim pentru o femeie însăcinată care vrea sa dea nastere unor copii sanatosi, dar si pentru o femeie care alapteaza + care nu vrea sa faca depresia post-partum
    Contine si o linie directoare referitoare la un regim alimentar zilnic (si fireste, sanatos), PRINCIPIILE care stau la baza unei alimentatii corecte, CUM se combina alimentele INTRE ELE, dar si (cu) alte principii de sanatate. Ce sa facem ca sa ne mentinem greutatea normala, care sint grasimile sanatoase, care tip de alimentatie este cel mai bun si de ce, cum se absorb alimentele si de ce trebuie sa tinem cont, cum putem sa ajungem toti la virste inaintate (+ sanatosi !) si DE CE depinde acest lucru, CUM putem SA NU facem cancer vreodata, dar si alte boli degenerative, citeva substante periculoase descrise (histamina, acidul oxalic, colesterolul, grasimile “trans”...), care sint factorii care determina formarea efectiva de GAURI in creier si cum putem preveni asta, care sint vasele sanatoase (si invers) de gatit, care sint procedeele termice sanatoase de gatit (dar si celelalte), ce inseamna stare pro- / antiinflamatorie si care este importanta acestui lucru pentru sanatatea / bolile noastra, cum ne calculam greutatea normala si cum ne-o mentinem, ce inseamna "sa avem burta" dpdv al sanatatii + o multime de alte comentarii referitoare LA CELELALTE principii de viata sanatoasa extra-alimentare !
     Protocolul este scris intr-un limbaj foarte accesibil pentru orice persoana chiar  si fara studii medicale. Asa ceva NU va spune nimeni si nici prin carti nu gasiti, dar lucrurile acestea ar trebui sa fie cunoscute de fiecare dintre noi, caci DOAR ASA ne vom mentine sanatatea si prelungi tineretea.     Protocolul acesta (deci este DOAR parerea MEA) ar fi foarte util tuturor persoanelor care doresc sa adopte un stil de viata sanatos !Inca ceva : de circa 2 ani am in portofoliul de produse şi 32 de prezentari de sanatate in format mp3, cu durata de 65-110 minute fiecare, care pot fi ascultate la calculator, laptop, mp3-player, in masina sau pe telefonul mobil smart.