PAGINI EXTERNE


E bine sa stiti ca exista pe lumea asta niste firme, de la care ati putea achizitiona niste lucruri MINUNATE pentru sanatatea dvs. si a familiei dvs., ca de pilda :
a) BIOVITA din Cluj (telefon de contact pentru eventuale comenzi : 0740.162.202). De la ei puteti comanda :
- cele mai bune si mai ieftine seminte
- aparat de facut lapte de soia
- moara pe piatra
- cel mai ieftin si cel mai bun calitativ ulei de in din Romania si decantat
- storcatoare de fructe / legume cu melc etc.
- soia ALBA ne-modificata genetic (NU pentru o persoana cu cancer !!!)


b)
DRIED FRUITS din Rm. Vilcea (telefon de contact pentru eventuale comenzi : 0350.404.984). De la ei puteti comanda :
- fasole NEAGRA
- linte NEAGRA
- quinoa NEAGRA
- orez NEGRU (e bun de va lingeti tot ce-aveti de... lins !)
- soia NEAGRA (INTERZISA in cancer, permisa celorlalti ; la soia NEAGRA nu se pune problema modificat / ne-modificat genetic ! Aceasta problema se pune DOAR la soia ALBA !!!)
- seminte de chia NEGRU (cel mai bun pret din Romania)
- susan NEGRU

c) SANOVITA din Rm. Vilcea (telefon de contact pentru eventuale comenzi : 0250.776.333). De la ei puteti comanda :
- fulgi de drojdie uscata / inactiva
- pudra de roscove (carob), la cel mai bun pret din Romania
- amestec de legume uscate (un soi de "Vegeta", dar fara sare si fara E 621)
- soia ALBA ne-modificata genetic (NU pentru o persoana cu cancer !!!)

Puteti comanda cartea "RETETE PENTRU SANATATEA NOASTRA" a d-nei Elena Pridie (comenzi pe elenapridie@yahoo.com sau la 0764643198), carte care are >500 de retete vegetariene complet + costa in jur de 30 RON, DACA o achizitionati prin comanda directa ! ...sau comandati-o la Editura “VIATA SI SANATATE” din Bucuresti 0740.101034 sau 021.3230020

Puteti comanda cartea "SANATATEA SI ALIMENTATIA COPILULUI" a d-nei Elena Pridie (comenzi pe elenapridie@yahoo.com sau la 0764643198), carte care citeva sute de retete pe grupe de virsta pentru copii + costa in jur de 30 RON, DACA o achizitionati prin comanda directa ! ...sau comandati-o la Editura “VIATA SI SANATATE” din Bucuresti 0740.101034 sau 021.3230020

Învăţaţi-vă să vă faceţi pâinea pe care o consumaţi acasă, căci toată pâinea din comerţ este cu sare iodată ! NU vă procuraţi aparat de făcut pâine căci...
- majoritatea aparatelor de făcut pâine au cuva din teflon (cancerigen)
- trebuie să respectaţi cu „da” şi „amin” exact indicaţiile producătorului de făcut aparatul de făcut pâine, căci altfel aceasta ori creşte prea mult şi dă pe din afară, sau nu (mai) creşte
DACĂ veţi face pâine în tăvi de tablă, în timp puteţi aduce şi inovaţii reţetei pe care eu v-o dau mai jos, schimbând anumite componente / doze.
     CUM se face piinea acasa ?
(precizare : in continuare cind spun "o cana de", trebuie sa stii ca "o cana" = 250 ml + rezulta 3 piini de bagat in 3 tavi de tabla, adica cca. 700 gr. per o piine !
     Să folosiţi tăvi din tablă zincată, iar din astea găsiţi în Kaufland şi NU CUMVA să folosiţi tăvi din Aluminiu sau Teflon / tefal !!!)

Aveţi nevoie de :
- 3 căni de făină albă (căci altfel NU "creşte" nici să... moară !) +
- 6 căni de făină integrală (sursa : BILLA / KAUFLAND) +
- 4,5 căni de apă plată alcalină +
- 3 cubuleţe de drojdie PARMAYA de 25 gr. +
- 8 linguri de seminţe (de susan NEGRU +/- dovleac +/- floarea soarelui +/- in...). NU peste 8 linguri căci altfel iar NU mai creşte ! +
- 1 linguriţă de sare rasă din aia grunjoasă care se pune toamna pentru murături +
- 3 linguri de ulei de măsline
     Într-un vas de minim 5 litri se toarnă cele 4,5 cani de apă călduţă (şi nu caldă, căci omoară drojdiile şi nu mai “creşte” pâinea... în veci !), peste care se toarnă drojdia şi cele 3 linguri de ulei de măsline. Se omogenizează bine cu o lingură mare de lemn, sau cu mâna. Apoi se toarnă seminţele şi primele 3 căni de făină albă ! Se omogenizează din nou bine, având în vedere că făina albă poate face cocoloaşe (făina integrală nu face aşa ceva !). Se adaugă primele 3 căni de faină integrală + se mestecă până la omogenizare ; apoi se toarnă şi celelalte 3 căni de făină integrală şi se mestecă bine pâna la omogenizare.
     Se frământă manual şi se pune coca în 3 tăvi de tablă (în prealabil unse bine cu pensula cu ulei de măsline), iar apoi se lasă la dospit 60-90 minute. În timpul ăsta cuptorul de la aragazul electric sau cel de la aragazul pe gaz a fost bine încălzit.
     Se bagă tăvile în cuptor, se dă aragazul la minim, iar la 25-30 de minute se întorc tăvile dacă aragazul nu încălzeşte uniform (cazul aragazului meu). După alte 25-30 minute se opreşte aragazul şi se scot cele 3 tăvi cu pâine din cuptor. Testul că pâinea e gata coaptă (test valabil şi pentru cozonaci !) : se ia un beţişor (sau char o scobitoare) şi se înţeapă coca pâinii cât aceasta este încă în cuptor. Dacă nu se depune cocă pe beţişorul de lemn care înţeapă, înseamnă că pâinea e gata şi bine coaptă, dar şi.... reciproc !
     Se lasă la răcit (şi deşi ne "mută" nasul, nu se consumă nici măcar "un colţ" din pâinea proaspată, căci în primele 24 de ore generează fermentaţie intestinală !), iar apoi se bagă într-o pungă din plastic şi direct la frigider.
     După 24 de ore se scoate pâinea din frigider şi (i) se mănâncă... toate colţurile ! Poftă bună !!!

    NU folosiţi făină pentru pâine pe a cărei pungă scrie „enzime” sau „alfa-amilază fungică” ! Să ţineti neaparat cont de acest aspect, căci astfel intră şi aflatoxină (cea mai puternică substanţă pro-cancerigenă cunoscută) în dvs. !!!